Pravno obvestilo

Izjava podjetja OSI d.o.o. o varstvu osebnih podatkov

 1. Katere moje podatke zbira OSI d.o.o., zakaj in kako dolgo? 
 2. a) Obisk spletne strani

Kaj: Ob vsakem obisku spletne strani OSI d.o.o. se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniške datoteke spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu).

Zakaj: Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletnih strani, kot so IP številka, verzija brskalnika, čas obiska in podobno. Podjetje OSI d.o.o. tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

Koliko časa: Dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo 24 ur, nato se brišejo.

 1. b) E-obvestila 

Kaj: Pri naročanju na e-obvestila na spletni strani podjetja OSI d.o.o. se poleg vaše IP številke zabeleži še vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec. Na e-obvestila se lahko naročite tudi preko ustreznega obrazca, ki vam je posredovan v okviru trženjskih, izobraževalnih, svetovalnih ali drugih podobnih dejavnosti, ki jih organizira ali na katerih sodeluje podjetje OSI d.o.o.

Zakaj: Podjetje OSI d.o.o. te podatke obdeluje za namene obveščanja o storitvah, produktih in rešitvah, ki jih ponuja na trgu, ter o dejavnostih oziroma dogodkih, ki jih v zvezi s tem organizira ali na katerih sodeluje.

Koliko časa: Podatki o vaši elektronski pošti se hranijo, dokler se od prejemanja e-obvestil ne odjavite. Od prejemanja e-obvestil se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem obvestilu kliknete na označeno povezavo za odjavo, ali pa tako, da se od e-obvestil odjavite na spletni strani podjetja OSI d.o.o., in sicer tukaj.

Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletna obvestila morate označiti, da soglašate, da podjetje OSI d.o.o. vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja o novostih za  izbrano področje, ter da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete. To storite tako, da v prejetem elektronskem obvestilu kliknete na označeno povezavo, ali odjavo uredite na spletni strani. Če ne boste označili, da z navedenim soglašate, podjetje OSI d.o.o. ne bo pošiljalo obvestil na vaš elektronski naslov, niti ne bo zbiralo ali obdelovalo vašega naslova elektronske pošte. Podjetje OSI d.o.o. namreč za prijavo na novice uporablja sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova, kar pomeni, da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki se strinjajo, da želijo prejemati elektronska obvestila.

 1. c) Povpraševanja, pripombe in vprašanja

Kaj: Na spletni strani podjetja OSI d.o.o. je mogoče preko spletnega obrazca »kontakt«podati povpraševanje, pripombo ali vprašanje, vezano na ponudbo storitev, produktov ali rešitev, s katerimi na trgu nastopa podjetje OSI d.o.o.  V takšnem primeru je obvezno treba izpolniti polje »Vaše sporočilo« in zaradi preprečevanja avtomatskega pošiljanja pošte (t.i. spam) polje »Prepišite besedi«. Vsi ostali podatki niso obvezni, lahko pa vpišete tudi svoje ime, priimek in naslov elektronske pošte.

Zakaj: Podjetje OSI d.o.o. potrebuje vaš naslov elektronske pošte, da vam lahko odgovori na vaše povpraševanje, pripombo ali vprašanje. Posameznik lahko vpiše tudi svoje ime in priimek, vendar ti podatki niso obvezni.

Podatke, ki jih boste vpisali v spletni obrazec, podjetje OSI d.o.o. obdeluje le v obsegu, nujno potrebnem za obravnavanje oziroma reševanje vašega povpraševanja, pripombe ali vprašanja.

Koliko časa: Rok hrambe je odvisen od narave vašega povpraševanja, pripombe ali vprašanja ter pravnih podlag, ki urejajo pravice potrošnika oziroma obveznosti ponudnika blaga ali storitev.

 1. V kakšnem primeru me bo podjetje OSI d.o.o. kontaktiralo?

Podjetje OSI d.o.o. vas bo kontaktiralo le:

 • če se naročite na spletna obvestila;
 • v zvezi s pripravo ponudbe na vaše povpraševanje;
 • v zvezi z ugotovitvami na vašo pripombo oziroma z odgovorom na vaše vprašanje.

III. Ali bodo moji osebni podatki posredovani tretjim osebam? 

Podjetje OSI d.o.o. vaših osebnih podatkov, pridobljenih z obiskom spletne strani oz. z naročilom na e-obvestila, ne bo posredovalo tretjim osebam. Prav tako podjetje OSI d.o.o. drugim ne bo posredovalo vaših podatkov, pridobljenih na podlagi vašega povpraševanja, vprašanja ali pripombe, razen če zakon ne določa drugače.

 1. Ali in kako lahko izvem, katere moje osebne podatke obdeluje podjetje OSI d.o.o.? 

Podjetje OSI d.o.o. vam bo na vašo zahtevo glede podatkov, ki se nanašajo na vas, omogočilo vpogled v osebne podatke, njihovo prepisovanje ali kopiranje ter njihov izpis, posredoval vam bo seznam uporabnikov, katerim so bili posredovani osebni podatki, kdaj, na kakšni podlagi in za kakšen namen. Prav tako vam bo podjetje OSI d.o.o.  na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podalo tudi druge informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih zbira.

 1. Zavarovanje zbranih podatkov 

Zavarovanje osebnih podatkov poteka skladno z določili akta o zavarovanju osebnih podatkov.

 1. Sklepno 

Podjetje OSI d.o.o. se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bo uporabilo izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta.

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bo uporabljalo v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bo razkrilo tretjim strankam. Storilo bo vse, da vaše osebne podatke zaščiti pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Vprašanja v zvezi z varstvom vaših osebnih podatkov pri uporabi te spletne strani lahko pošljete na info@osi.si.

VII. Spremembe izjave o varstvu osebnih podatkov: 

Izjava je bila zadnjič posodobljena 09.03.2016.